De technologie in de COBstr Box

De technologie in de COBstr Box

Innovatieve technologieën maken de COBstr Box tot een robuust en kwalitatief hoogstaand product. Dat UV-C straling een optimale desinfecterende werking heeft staat al vele jaren vast. Geen wonder dat we daarom de modernste UV-C LED technologie in de COBstr box hebben geïntegreerd. De binnenkant van de behuizing en de printplaten zijn geheel van recycleerbaar aluminium gemaakt.

Een andere technologie is COB, waar de COBstr Box zijn naam aan ontleent. Dit zorgt voor een optimale werking en betrouwbaarheid van de UV-C LED’s.

UVC straling met LED-verlichting

De COBstr Box is een zeer hoogstaand product dat uw producten op een snelle en eenvoudige wijze ontsmet van bacteriën en virussen. Dat gebeurt namelijk met de bewezen ontsmettende UV-C technologie. De voordelen van deze COBstr Box:

  1. Minimale schaduwwerking: maximale blootstelling aan de vereiste intensiteit ultraviolet licht omdat die van twee kanten vanaf de juiste afstand op de zwevende objecten straalt.
  2. Ontsmetting binnen 5 minuten van vaste voorwerpen (brillen, sleutels, scharen, etc.).
  3. Ontsmetting van gezichtsmaskers in 1 of 2 uur, afhankelijk van het model.
  4. Maximale reflectie door het gebruik van geanodiseerd aluminium aan de binnenkant.

COB vs SMD

Een andere technologie die in deze box is verwerkt is de Chip On Board technologie. Dit is een nanotechnologie die het mogelijk maakt om LED-producten te maken zonder de kwetsbare en vervuilende LED-chip behuizing van SMD (Surface Mount Device) technologie.

Voor ontsmettingsdoeleinden is de betrouwbaarheid van de UVC LED-chips van cruciaal belang, want een falende of haperende LED-chip ontsmet producten niet of onvoldoende.
Traditionele LED-chips worden in een behuizing geplaatst, waardoor ze kwetsbaar zijn voor trillingen en vocht. Bovendien verbruiken ze meer stroom. COB-technologie plaatst de LED-chips rechtstreeks op een substraat, zonder eerst componenten te moeten maken in een vervuilende SMD fabriek. Hierdoor kan betrouwbaarder en duurzamer worden geproduceerd.

Veiligheid

De COBstr Box is -in tegenstelling tot veel andere producten- een effectief en krachtig apparaat. Dit vereist strenge veiligheidsmaatregelen want UV-C licht is schadelijk voor huid en ogen. Zonder afbreuk te doen aan esthetiek en gebruiksvriendelijkheid heeft de COBstr Box de volgende veiligheidsfeatures:

  1. Doordacht design met hoeken van 90 graden. Dit zorgt ervoor dat het UVC licht niet kan “lekken.”
  2. Een zogenaamde Reed contact waardoor het apparaat alleen aan kan staan als de deur gesloten is. Zodra de deur wordt geopend schakelt het apparaat zichzelf automatisch uit.
  3. Een deur met twee lagen. De inlegplaat sluit nauw aan bij de binnen behuizing terwijl de buitenplaat tegen een magnetische afsluitband wordt aangedrukt.

UV-C veroorzaakt geen giftige bijproducten (inclusief vormen van luchtemissie of vluchtige stoffen). Zodra de timer afgelopen is en het blauwe indicatieledje uit gaat kan het apparaat veilig worden geopend. U hoeft niet te wachten.