Desinfectiemiddelen gebruiken?

Desinfectiemiddelen gebruiken?

Middelen voor desinfectie zijn de laatste tijd niet aan te slepen. Er zijn veel producten met een desinfecterende werking op de markt, maar welke moet je gebruiken om de producten in je winkel, salon of huis te desinfecteren/ontsmetten?

Veel mensen kiezen nog voor het gebruik van ontsmettingsalcohol en een reinigingsdoekje. Maar dat is voor veel voorwerpen een arbeidsintensieve klus en bovendien hebben we een veel snellere oplossing om uw producten te desinfecteren, die ook nog eens beter werkt (zie de onderzoeksresultaten hieronder).

Desinfectie met UV-C LED’s

Desinfectie- of ontsmettingsmiddelen, zijn verleden tijd wanneer u eenmaal bekend bent geraakt met de ontsmettende werking van UV-C-verlichting. Zelfs in de medische branche en voedingswarenindustrie wordt al volop gebruik gemaakt van deze technologie. En het is nu ook voor jou beschikbaar.

Hoe werkt de UV-C technologie?

Ultraviolette straling bestaat uit elektromagnetische golven. Er zijn drie soorten UV straling:

  1. UV-A
  2. UV-B
  3. UV-C

De eerste twee soorten bereiken de aarde door zonstraling. UV-C is de soort die door de atmosfeer wordt tegengehouden maar met de juiste technieken wel opgewekt kan worden. Deze soort van straling is de enige die voor desinfectiedoeleinden ingezet kan worden. De UV-C straling dringt door tot de celkern van micro-organismen, waarna celdeling en vermenigvuldiging niet meer plaats kunnen vinden.

Desinfecterende werking van ontsmettingsmiddelen

Het onafhankelijke onderzoeksinstituut Guangdong Detection Center of Microbiology (GDDCM) deed onderzoek naar de desinfecterende werking van diverse middelen. We tonen de resultaten hier.

DesinfectiemiddelDuur van behandelingDesinfectie-ratio
Lucht2 uur72,31%
Formaldehyde (wikipedia)24 uur94,2%
Benzeen (wikipedia)24 uur93,4%
Methylbenzeen (wikipedia)24 uur93,9%
UVC licht1 uur99,9998%
Het volledige rapport (Chinees/engels) is hier beschikbaar.
Of lees meer onderzoeken over de ontsmettende werking van UV-C.

Zoals je leest is de ontsmettende werking van UV-C-licht na 1 uur bijna 100%. Terwijl andere “desinfecterende” middelen daar zelfs na 24 uur niet in de buurt komen.
Overigens gaat deze test uit van “zachte” materialen, zoals mondkapjes. Daarvoor is een bestraling van 1 uur inderdaad aan te raden. Maar voor harde voorwerpen wordt het percentage van 99,9998% ook na een minuut al gehaald.

Desinfectie in het brandwondencentrum

Naast het Radboud umc koos ook het Martini Ziekenhuis voor UV-C licht om medische instrumenten te desinfecteren. En naast medische instrumenten worden ook telefoons en tablets met UV-C licht gedesinfecteerd.
Deze manier wordt notabene gebruikt in het brandwondencentrum, waar altijd kwetsbare patiƫnten liggen. Lees hier het hele nieuwsbericht.

Geen desinfectie-middelen meer kopen

Je hoeft vanaf nu niet meer steeds op zoek om doekjes en desinfecterende middelen te kopen. Want met de aanschaf van een COBstr Box bent u ineens klaar om de strijd met Corona en toekomstige andere virussen aan te gaan.